QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lovecká sezóna v Litohlavech byla zakončena společným honem - FOTKY

10.01.2022 10:00

V řadě mysliveckých spolků proběhly ke konci roku lovecké akce, též nazývané poslední leče. Nejinak tomu bylo i v prosinci v Litohlavech na Rokycansku.

Poslední leč_Klabava (7)
Poslední leč_Klabava (7)Poslední leč_Klabava (4)Poslední leč_Klabava (1)Poslední leč_Klabava (3)Poslední leč_Klabava (2)Poslední leč_Klabava (5)Poslední leč_Klabava (6)Poslední leč_Klabava (8)Poslední leč_Klabava (9)Poslední leč_Klabava (10)Poslední leč_Klabava (11)Poslední leč_Klabava (12)Poslední leč_Klabava (14)Poslední leč_Klabava (13)Poslední leč_Klabava (15)

Je prosincové sobotní ráno, slabě sněží. Myslivci z Honebního společenstva Litohlavy – Klabava a jejich nepostradatelní čtyřnozí pomocníci nejrůznějších plemen se pomalu scházejí. Důvodem jejich setkání je poslední leč – hon, který pomyslně zakončí loveckou sezónu.

Zároveň však odstartovala i zimní péče o zvěř, která je především spojená s přikrmováním zvěře i ostatních živočichů v přírodě. Myslivost v dnešní době není jednoduchou záležitostí. Desítky odpracovaných hodin, pečlivá celoroční péče o zvěř nebo zachovávání starých mysliveckých tradic patří k nejčastějším činnostem dnešního vyznavače Hubertova cechu. Lov je často až na posledním místě.

S výsledkem tohoto prosincového jsou myslivci spokojeni. Po absolvování posledních lečí následuje výřad – poslední pocta ulovené zvěři. Králi honu se stali Luboš Jelínek za ulovení divočáka a za ulovení vyššího počtu bažantů Vladislav Malík.

 

foto: Karel Brož

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24