Lupič donutil ženu s dítětem vystoupit na semaforech z auta. Už čelí obvinění - FOTKY

17.02.2020 19:30     19.02.2020 15:27

V pondělí odpoledne nasedl do auta stojícího na semaforech muž, který donutil řidičku i s dítětem opustit vůz. Policisté teď pachatele obvinili ze čtyř trestných činů. 

2
21345

Muž donutil ženu s dítětem opustit vozidlo stojící na semaforech v Plzni na Klatovské ulici ve 13:35 hodin. V obci na Přešticku odcizil další automobil a ujížděl policejním hlídkám. Do necelých dvou hodin měl na rukou pouta!

Policisté nyní lupiče obvinili ze čtyř trestných činů. "Pětatřicetiletý muž z jižního Plzeňska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu vydírání, přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu poškození cizí věci. Policisté rovněž podali státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby," informovala ve středu 19. února policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Do vozidla značky Ford Focus, se kterým řidička zastavila na světelné signalizaci, vtrhl neznámý muž a nasedl na místo spolujezdce. "Podle prvotních informací donutil ženu i s dítětem opustit vozidlo, což žena učinila. Následně se vozidla se zmocnil a odjel směrem na Bory. Svědek události předal popis podezřelého muže," řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Muž s autem dojel do obce Oplot, kde ho před čtrnáctou hodinou odstavil. "Pachatel odcizil další automobil značky VW Golf, jehož majitel se od něho na chvíli vzdálil. Jel směrem na Přeštice, Dolce, Skašov, Březí, Měčín, Radkovice a dalšími obcemi a ujížděl i polními a lesními cestami," informovala policejní mluvčí.

Podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z Přešticka byl zařazen do celostátního pátrání jako hledaná osoba. Do jeho pronásledování bylo zapojeno několik policejních hlídek z různých oddělení i byl přivolán policejní vrtulník. "Policisté ze zásahové jednotky muže zadrželi kolem 15:30 hodin v obci Kokořov na jižním Plzeňsku, kdy použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta," sdělila Dana Ladmanová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24