V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Luxusní vánoční cukroví! Pařížské rohlíčky budou hitem vánočního mlsání

pařížské rohlíčky
2. 12. 2018 16:15

Advent začíná a už je čas myslet na pečení cukroví. Pařížské rohlíčky jsou luxusní záležitostí a jejich příprava vůbec nemusí být složitá. Vyzkoušejte tip od foodblogerky!

Na přípravu budete potřebovat:

2 větší vejce
250g cukru moučka
300g mletých vlašských ořechů

Krém:

1 smetana na šlehání
1 tabulka čokolády na vaření
1 máslo
2PL cukru moučka ( nebo podle chuti )

Postup přípravy receptu:

Cukr s vejci vyšlehejte do pěny a pak přimíchejte vlašské ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pomocí cukrářského sáčku zatočené nebo rovné rohlíčky, jak chcete. Pečou nebo spíš suší se při 120°C cca 45 minut. Měly by jít dobře a zlehka odloupnout z papíru. Můžete je po vychladnutí uchovat v krabici a dozdobit později. Rohlíčky budou tvrdé, ale jakmile je nazdobíte krémem, do druhého dne změknou.

Na krém svařte smetanu s čokoládou, dobře rozmíchejte, nechte vychladnout a přes noc v lednici. Druhý den nechte povolit při pokojové teplotě a vmíchejte měkké máslo.

Zdobičkou nastříkejte krém na rohlíčky a vložte je do lednice ztuhnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kouskem másla a rohlíčky v ní rychle namočte a nechte ztuhnout. Když bude krém dobře vychlazený, čokoláda rychle ztuhne. Uchovávejte opět v chladu, ne v lednici, třeba venku za oknem.

Upečené je můžete mít delší dobu před Vánoci, ale nazdobte je maximálně týden před podáváním a udržujte je v chladu, aby krém nepovolil. Na stůl je dávejte z chladu raději postupně.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Tip na výlet: Michalovy Hory lákají na krásnou přírodu i památky - FOTKY A VIDEO!

Zprávy Tachovsko
 čtení
20. 4. 2019 13:23

Český a Slavkovský les je stále čistou a zajímavou lokalitou. Tamní příroda láká k túrám a odpočinku a na mnoha místech najdete různé památky, prameny a další přírodní útvary.

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Kubin a Váchal v galerii v Bavorské Rudě už jen do 28. dubna!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Duch (Ghost The Musical)

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Splašené nůžky

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto

  HIGH FIVE & OUT OF SILENCE & IAN

20:00     Plzeň » Anděl Café Music Bar