QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lyžařský areál v Železné Rudě míří do další sezóny

05.12.2018 20:44

Lyžařský areál Nad nádražím v Železné Rudě se připravuje na novou sezónu. Již pátým rokem nabízí lyžařům delší sjezdovku a novější přepravu a odbavení.

skiareál Železná Ruda-Nad nádražím

Areál v Železné Rudě zahájí provoz v polovině prosince.

Lyžařský areál Nad Nádražím nabízí lyžařský vlek s přepravní kapacitou 1200 osob za hodinu a čipový odbavovací systém. Delší sjezdovku, modernější a rychlejší přepravu a odbavení mohl zprovoznit díky realizaci projektu "Modernizace lyžařského areálu Nad Nádražím Železná Ruda – Šumava", který byl podpořen v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad.

Díky investici do nového vleku se téměř zdvojnásobila přepravní kapacita a zároveň se zvýšil komfort přepravy pro lyžaře. „Součástí realizace projektu bylo rovněž prodloužení sjezdovky napravo od lyžařského vleku o 180 metrů a modernizace osvětlení pro večerní lyžování. Díky ní se osvětlení sjezdovek zlepšilo o čtyřicet procent. Lyžařský areál Nad nádražím na svou rozsáhlou modernizaci získal téměř deset milionů korun z Evropské unie v rámci ROP Jihozápad,“ uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje a předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Ivo Grüner.

Lyžařský areál bude otevřen od poloviny prosince. Nabídne denní i večerní lyžování, 3,5 kilometru sjezdových tratí, 6 lyžařských vleků, pohyblivý pás, dětský kolotoč a dětský ručičkový vlek. Návštěvníci areálu mají k dispozici občerstvení s posezením na terase, WC, servis, půjčovnu lyží a snowboardů, lyžařskou a snowboardovou školu. V horní části sjezdovky se lze napojit na upravované běžecké tratě.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24