QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mají Vaše děti v pátek volno nebo jdou bežně do školy?

24.09.2020 13:15

Na doporučení nového ministra zdravotnictví Romana Prymuly některé školy přistupují k uzavření škol tento pátek 25. září. Tak dětem vznikne čtyřdenní volno (v pondělí je státní svátek).

1 skolni den schwarzovka_foto QAP (24)

V úterý vyzval nový ministr zdravotnictví Roman Prymula ředitele škol, aby zvážili vyhlášení ředitelského volna na pátek 25.9. Díky čtyřdennímu volnu by podle něho mohlo dojít k útlumu epidemie.

Ředitelé základních škol v Plzni vyslyšeli apel ministra zdravotnictví a v pátek zůstane většina ZŠ zavřená. Stalo se tak i na základě doporučení vedení města Plzně jakožto zřizovatele. "Samozřejmě respektujeme ustanovení školského zákona, že o ředitelském volnu rozhoduje ředitel školy," sdělila Dagmar Škrlantová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Možnost udělit dětem ředitelské volno tak nevyužily všechny školy. Ředitel jedné z nich odůvodňuje své rozhodnutí stručně a věcně: "Děti patří do školy, rodiče do zaměstnání."

Zatímco drtivá většina základních škol své vchody v pátek neotevře, gymnázia se různí. Z šesti plzeňských gymnázií nechají své žáky doma pouze 3, z nichž jedno jako důvod uvedlo uzavření přilehlých školních jídelen, ve kterých se žáci stravují.

Na valné většině středních škol a učilišť bude výuka probíhat podle rozvrhu.

Foto: Qap.cz
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24