QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Maketa dopravního policisty zlákala zloděje! Policie po něm pátrá

01.05.2019 12:11

Policie na Rokycansku přišla s novinkou. K silnici postavila plechovou maketu policisty, která měla krotit piráty silnic. "Plechový" policista u silnice ale dlouho nevydržel...

Policie maketu dopravního policisty s dalekohledem, která měla působit hlavně preventivně kvůli dodržování rychlosti, umístila k silnici v obci Medový Újezd na Rokycansku. Zlodějům se ale zalíbila natolik, že zmizela krátce po tom, co byla k silnici nainstalována.       

"Policisté z obvodního oddělení v Rokycanech šetří kuriózní případ krádeže, který se stal 25. dubna letošního roku mezi 5:30 hod. a 5:45 v obci Medový Újezd. Dosud neznámý pachatel zde z volně přístupného veřejného prostranství odcizil přes dva metry vysokou hliníkovou maketu dopravního policisty," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Škoda není úplně zanedbatelná. Vyšplhala se přes 8 tisíc korun. Policie zatím po zloději i "plechovém" kolegovi pátrá marně. "Komu se hodil a kde hliníkový policista skončil, nyní zjišťují rokycanští policisté. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže," dodává policejní mluvčí.

 

 

 

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24