QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Malesický hasič vážně onemocněl a hledá dárce kostní dřeně

12.01.2021 8:01

SDH Malesice a Městský obvod Plzeň 9 ve spolupráci s Českým národním registrem dárců dřeně organizují kampaň s cílem najít co nejvíce dobrovolníků, kteří by vstoupili do registru dárců kostní dřeně.

hasici ilustrace QAP foto

Jeden z malesických dobrovolných hasičů vážně onemocněl a Sbor dobrovolných hasičů Malesice se mu rozhodl pomoci. Ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 9 a Českým národním registrem dárců dřeně organizují kampaň, která má jediný cíl. Najít co nejvíc dobrovolníků ochotných vstoupit  do registru dárců kostní dřeně a pomoci tak nejen Standovi, ale i dalším lidem se stejnou diagnózou.

Proto se ve čtvrtek 14. ledna od 16:00 hodin uskuteční v malesické hasičárně nábor zájemců o vstup do registru. "Pochopitelně za dodržení hygienických opatření zdravotnice z FN Plzeň přímo na místě odebere zájemcům vzorek potřebný pro zapsání do registru. Na místě bude i člověk, který v minulosti kostní dřeně daroval, připravený zodpovědět případné dotazy," uvedl MO Plzeň 9.

Pokud potřebujete více informací o průběhu zápisu do registru a případném darování krvetvorných buněk, klikněte na zde.

Máte o vstup do registru zájem, ale nemůže se ve čtvrtek 14.1.2021 do hasičárny dostavit? Můžete navštívit kterékoliv ze zde uvedených registračních míst.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24