Malým pacientům FN Plzeň pomáhá labradorka Kitta! A slaví úspěch

09.01.2019 12:13

Na canisterapii u malých pacientů vsadila Fakultní nemocnice Plzeň. Malým pacientům pomáhá labradorka Kitta, která se hned stala jejich velkým miláčkem... 

Kitty

Canisterapii využívá čím dál víc nemocnic, ale i dalších zařízení, která pečují o handicapované nebo seniory. Psí kamarádka pomáhá také dětem ve fakultní nemocnici v Plzni.

Hnědá labradorka Kitta dochází pravidelně se svou paničkou Petrou Pirnerovou navštěvovat malé pacienty na Dětské klinice. Okamžitě se stala velkým miláčkem a dětem dokáže vykouzlit úsměv na tváři.

"Jedním z pacientů byl také devítiletý Honzík, který se při úvodních odběrech velmi bál. Velkým překvapením pro něho bylo, že mu Kitta v nemocnici dělala milou společnost. Honzík pejsky miluje. Během odběru si hladil novou chlupatou kamarádku, která pohlazení radostně opětovala, a strach byl pryč," popisuje mluvčí nemocnie Gabriela Levorová.

Kitta navštěvuje děti na pokojích. Kdo chce, může se sní projít po chodbě a pohrát si s ní. Kitta si smí také lehnout k malému pacientovi a užívat si hlazení. 

Ve FN Plzeň jsou ovšem obecně ke psům hodně přívětiví. Vloni v létě se na několik dnů stal poměrně netradičním obyvatelem nemocnice retrívr Pele. Nemocnice mu pobyt umožnila, protože doprovázel svého nevidomého páníčka v průběhu hospitalizace. Více se dočtete v článku zde.

FOTO: fcb FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24