QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manévry ve škole v Chotěšově! Deset dětí skončilo v nemocnici - FOTO

05.10.2018 11:33     05.10.2018 13:09

Hasiči i záchranáři museli v pátek dopoledne vyjíždět do školy v Chotěšově kvůli nahlášené hromadné intoxikaci dětí. Jeden z žáků měl ve třídě vystříkat neznámou látku.

1

Poplach zažily složky integrovaného záchranného systému v pátek dopoledne v souvislosti s hromadnou intoxikací žáků ze školy v Chotěšově.

Původně bylo hlášeno zasažení několika dětí neznámou látkou. "Na místě by mělo být událostí postiženo 13 dětí. Máme k dispozici vzorek materiálu," potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar krátce po nahlášení události.

Děti měly mít problémy po tom, co jeden z žáků ve třídě údajně nastříkal sprej. "Mělo dojít ke smísení dvou ´voňavek´. Na místo byla povolána chemická laboratoř Třemošná, aby zjistila, zda se v lahvičce nachází látka deklarovaná na obalu," doplnil mluvčí krajských hasičů.

V nemocnici nakonec skončilo celkem deset dětí. Jedna z dívek by měla být dokonce ve vážném stavu. "Deset dětí bylo odvezeno k vyšetření. Dvě děti byly převezeny na urgentní příjem a dvě na ARO v areálu na Borech. Čtyři děti skončily na dětské klinice na Lochotíně," doplnil mluvčí hasičů v průběhu zásahu s tím, že specialisté z laboratoře v třemošné si převzali flakonky s látkou a bude ji dál zkoumat.

Celou věc si převzala policie. "Laboratoř Třemošná na místě určila jako základní nosnou látku líh. Podrobnější výsledky budou v průběhu příštího týdne," uzavřel Petr Poncar.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24