QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manévry záchranných složek u Záluží spustila kočka sedící na stromě - FOTKY

20.03.2021 13:43

Policisté, hasiči a strážníci zachraňovali kočičku, která vylezla vysoko na strom u Záluží a nemohla se sama dostat dolů. Podívejte se na fotky, jak záchrana probíhala.

záchrana kočky_PČR1
záchrana kočky_PČRzáchrana kočky_PČR1záchrana kočky_PČR2

V pátek 19. března pomohli policisté k záchraně života zvířecího mazlíčka, a to kočky, která seděla na stromě.  "Kolem osmé hodiny ráno při kontrole projíždějících vozidel mezi hranicemi okresů Plzeň sever a Plzeň město, konkrétně u cyklostezky u Záluží, si policejní hlídka všimla zvířete sedícího na úzké borovici u silnice. Kolegové se domnívali, že po chvíli kočka sleze ze stromu dolů, a proto z místa odjeli a věnovali se plnění dalších služebních úkolů," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Jenže to policistům nedalo a na místo se odpoledne vrátili. Zjistili, že je kočka stále na stromě. "Po hodinách strávených na úzké větvi vypadala kočka unaveně, klepala se vyčerpáním a byla vystrašená. Kolegové se ji snažili nejrůznějšími způsoby nalákat a přimět k tomu, aby slezla dolů, ale všechny pokusy byly marné," dodala Pavla Burešová s tím, že na pomoc si policisté zavolali příslušníky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. "Ti pomocí výsuvné plošiny vyděšenou kočku, která ze strachu vyšplhala až na samý vrchol borovice, bezpečně přemístili na zem. Promrzlému zvířeti policisté nabídli azyl ve služebním vozidle, kde jej nechali ohřát až do příjezdu strážníku Městské policie Plzeň, kteří následně  převezli zvíře do útulku," řekla Pavla Burešová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24