Maskovaní zloději se vkrádali do tankomatů! Škoda je přes sto tisíc - FOTKY

09.08.2018 9:04

Kriminálka šetří sérii vloupání do tankomatů na několika místech Domažlicka. Pečlivě maskovaní zloději si přišli na víc jak sto tisíc. Podezřelé zachytily kamery!

Domažličtí kriminalisté šetří sérii vloupání do tankomatů na čerpacích stanicích. Zloději brali benzínky útokem postupně od 23. května do 18. července. Celkem sedmkrát se vloupali do tankomatů v obci Hostouň, Bělá nad Radbuzou a Staňkov. 

"Vyhodnocením kamerového záznamu z automatu v Hostouni bylo zjištěno, že dne 23. května 2018 v 04:44 hodin přišli k tankovacímu automatu dva pachatelé, kteří byli maskovaní. Jeden z nich měl přetaženou pletenou čepici přes obličej a druhý měl přes obličej nezjištěnou masku, pravděpodobně koženou. Tito dva společně vypáčili víko od automatu, ze kterého odcizili finanční hotovost a z místa odešli. Za dvacet minut již kradli v automatu v Bělé nad Radbuzou. Sem přišli od vlakového nádraží Bělá nad Radbuzou. Po vypáčení dvířek od pokladny tankovacího automatu ukradli peníze a utíkají opět na vlakové nádraží," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dne 3. června pak kradli ve Staňkově. Do tankovacího automatu čerpací stanice vnikli krátce před půl devátou ráno. "Jeden z nich měl na levé noze od kolene k chodidlu obvaz nebo sádru a měl při sobě francouzské hole. Zda se jednalo o zranění, či maskování není zřejmé. Zloději pak odcizili finanční hotovost," pokračuje policejní mluvčí.

K další krádeži došlo opět v Bělé nad Radbuzou, a to 29. června před půl čtvrtou ráno . Tentokrát byl na výpravě jeden maskovaný zloděj. Na levé ruce měl pravděpodobně obvaz na jednom z prstů. Pachatel páčidlem vytrhl bezpečnostní kameru i s držákem ze zdi a následně vypáčil dvířka tankomatu a ukradl z něj peníze.

Další vloupání proběhlo znovu v Bělé nad Radbuzou 18. července. "Dva pachatelé vypáčili dvířka automatu, ale nic neodcizili, nenacházely se v něm žádné peníze. Z videozáznamu je patrné, že jeden z pachatelů je oblečen do zelených montérek, kdy na bundě má tmavější zelený pruh a na kalhotách jsou zřejmé světlejší záplaty. Na nohou má pantofle, kdy tyto by mohly být shodné s pantofly, které má na nohou pachatel se zavázanou nohou při vloupání ve Staňkově, obličej maskovaný. Druhý pachatel má na sobě modrou bundu, tmavé kalhoty, tenisky s výraznými znaky a na hlavě kšiltovku tmavé barvy se světlým pruhem, obličej má rovněž maskovaný," dodává Dagmar Brožová.

Škoda po všech vloupání je víc jak 100 tisíc. Podle výsledků vyšetřování je velmi pravděpodobné, že všechna vloupání mají na svědomí stejní pachatelé.

Policie teď shání svědky, kteří by poznali pachatele nebo kteří by mohli sdělit jakéholiv informace týkající se těchto případů, aby kontaktovali policisty na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24