QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Masopustní veselice v regionu vrcholí! Přinášíme přehled akcí

27.02.2019 7:03

Masopustní veselice po celém ragionu jdou do finále. V tomto týdnu se odehrají hned na několika místech. Dojde i na nejstarší a také na nejdelší masopust. Podívejte se na přehled!

masopust plzen (4)

1. - 5. března - Postřekovský masopust - Nejspíš nejdelší masopust v Plzeňském kraji pořádají každoročně v Postřekově na Domažlicku. Vše odstartuje už v pátek Sezpívanou na kytičkovou v hospodě U Hadamů ve 20 hodin. V sobotu 2. března je na programu masopustní bál v hospodě U Nádraží. V neděli projde od 16 hodin obcí masopustní průvod a následovat bude od 17 hodin Kytičková zábava. V pondělí se pokračuje Babským bálem od 16 hodin v hospodě U Nádraží a v úterý završí veselici závěrečný masopustní průvod.

2. března - Plzeň - Masopust, masopust, jen mě holka nevopusť - sraz je v 16:00 U Branky, kde bude zahájen Masopustní průvod, v 16:30 před radnicí na náměstí Republiky dojde k předání klíčů od města primátorem, kolem 17. hodiny se průvod vydá Františkánskou ulicí k lávce přes Radbuzu, kde účastníci skoncují s Masopustem.

2. března - Plzeň - statek Černá ovceStatek Černá ovce v Plzni na Roudné zve na tradiřní masopustní veselí s karnevalem, tombolou, tanecem a samozřejmě dobrám jídlem a pivem. Kolem 14. hodiny vyrazí průvod vedený koňmi k nedaleké řece. 

2. března - Plzeň - Radčice - Masipustní veselice odstartuje ve 13:45 srazem masek za radnicí obvodu. Průvod vyvrcholí shozením Bakhuse do vody. Chybět nebude ani masopustní oddávání a připravená je i večerní zábava.

2. března - Sulislav - Už 234. masopust se bude konat v Sulislavi na Tachovsku. Jeho tradice sahá až do roku 1785, jak uvádí sulislavská kronika. Sraz masek je v sobotu 2. března ve 13 hodin na návsi u zastávky.

2. března - ČernošínI v Černošíně se začínají vracet k masopustu. Po odmlce se bude konat masopust v sobotu 2. března. Sraz masek je ve 12 hodin před tamním městským úřadem. Akci pořádá Český svaz žen.

2. března - Dvorec u Nepomuka - Masopustní průvod plný originálních masek projde Dvrocem u Nepomuka. Sraz je v 9:00 na hasičárně, pořádá SDH Dvorec.

9. března - Plzeň - Malesice -  V sobotu 9. března od 20:00 roztančí sál Malesického dvora opět diskotéka v rytmu retrohitů 80. a 90. let. Tentokrát to bude diskotéka maškarní, kostýmy na jakékoliv téma jsou tedy vítány. Můžete přijít samozřejmě i v "civilu". Vstupenky je možné koupit v předprodeji v týdnu od 4.3. za 120,- Kč na tel. 605 221 606 nebo poté na místě za 150,- Kč.

10. března - Plzeň - Malesice - V neděli 10. března od 14:30 bude parket patřit dětem. Tradiční dětský karneval se soutěžemi, odměnami, diskotékou, tombolou a kouzelnickou show proběhne také v sále Malesického dvora. Vstupenky budou k zakoupení na místě v den konání akce, děti vstupné zdarma, dospělí 50,- Kč.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24