V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Máte chuť na něco hodně vydatného? Bůčková roláda s nádivkou je extra

upr1
8. 9. 2018 9:39

Plavková sezóna je pryč, tak co si dopřát něco pořádně šťavnatého? Bůčková roláda s nádivkou je skutečná lahůdka a uspokojí všechny mlsné jazýčky...

Na přípravu budete potřebovat:

1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže
1 větší cibule
4 stroužky česneku
pepř
kmín (celý, drcený)
sůl

Nádivka:

3 starší rohlíky
trochu mléka na namočení pečiva
50 g slaniny
2 vejce
2 stroužky česneku
cca 1 cm plátek másla
1 KL majoránky
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:

Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedořízněte, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran.

Na nádivku namočte do mléka rohlíky, které nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky. Jakmile jsou měkké, vymačkejte přebytečnou tekutinu, přidejte změklé máslo, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku, posekanou petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.

Na plát maso rozprostřete nádivku, ne až ke krajům, o opět po vláknech roládu zaviňte. Zpevněte provázkem (můžete v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypte kmínem.

Do dno pekáče s poklicí nakrájejte nahrubo cibuli a česnek, na to položte roládu a podlijte cca 150 ml vody nebo vývaru. Přiklopené vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po hodině poklici sejměte, roládu můžete obrátit a za občasného přelévání výpekem pečte ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby dolévejte tekutinu.

Po upečení odstraňte provázek, nechte chvilku odpočinout a krájejte na silnější plátky. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší. Přelijte výpekem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Prestižní značky obsadily depo! V Plzni vrcholí Design Week! FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
17. 11. 2018 12:02

Na šest desítek prestižních značek, přední návrháři i celá řada workshopů. V Plzni už od pondělí běží Design Week a víkend je jeho vyvrcholením. Nezmeškejte to!

Bleskový recept pro labužníky! Uzená stehna na leču zapečená s brambory

Lifestyle
 čtení
17. 11. 2018 10:39

Uspokojit i náročnější gurmány jde bleskově a bez náročných receptů. Uzená kuřecí stehna zapečná s lečem a brambory jsou toho jasným důkazem. To musíte zkusit!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Chcete si užít vánoční nákupy? Zajeďte do Ingolstadtu

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí