QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Máte oblíbeného učitele ve škole?Nominujte ho na titul Zlatý Ámos

27.12.2020 10:55

Žáci základních a středních škol mohou do konce roku nominovat své oblíbené učitelky a učitele v anketě Zlatý Ámos. Letos mohou přihlásit i učitele, kteří se zajímavě zhostili distanční výuky.

2019.09.02-08.18.13-729

Anketa Zlatý Ámos si za 27 let své existence získala podporu a respekt jak odborné, tak rodičovské veřejnosti. Zlatý Ámos však může být jen jeden. Možná, že to bude někdo právě z vaší školy.  Proto nepřehlédněte datum 31. prosince 2020. To je totiž poslední den na zaslání přihlášky.

Po týdnech on-line výuky se děti těšily do školy nejen na své kamarády, ale i na své oblíbené učitele. "My nehledáme nejlepší učitele, ale právě ty nejoblíbenější. Možná to někoho překvapí, ale zpravidla je jejich žáci hodnotí jako přísné, ale spravedlivé, a oceňují také to, že umí naučit i nepopulární látku,“ říká ředitel a zakladatel ankety Slávek Hrzal.

V letošním roce organizátoři ankety vyhlásili také speciální kategorii Dálkový Ámos pro nejoblíbenější on-line pedagogy. „To, že jde o nominaci Dálkového Ámose, je třeba zdůraznit v charakteristice kandidáta,“ připomíná zakladatel a organizátor ankety Slávek Hrzal.

A jak přihlásit právě nejoblíbenějšího učitele Vašeho dítěte? Děti musí napsat charakteristiku své oblíbené učitelky či oblíbeného učitele, popsat jednu společně prožitou příhodu a přidat sto podpisů těch, kdo s nominací souhlasí. U malých škol stačí podpisů padesát. Podpisy lze doložit i později v průběhu regionálních kol. Všechny informace jsou na webových stránkách ankety.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24