QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Matka málem utýrala svoji malou dceru, případ šetří kriminálka

11.07.2018 10:57

Zhruba roční holčičku žena týrala tak, že bude mít doživotní následky. Lékaři ji zachránili na poslední chvíli. Otřesný případ šetří plzeňská kriminálka.

foto-qap-cz (17)

Případ brutální týrání malého dítěte v současné době šetří plzeňští kriminalisté. Trestní stíhání má na krku teprve 21letá žena, jejíž malá dcerka byla svěřená do péče její příbuzné. K dítěti se ale i tak žena dostala a surově ho týrala.

"Velmi významnou pomoc pro odhalení těchto činů bylo, že ošetřující lékař téměř roční holčičky dal podnět kriminalistům o možném týrání. Mladá matka své nezletilé dítě nejméně v jednom případě udeřila o tvrdou podložku, kdy v důsledku toho došlo ke zraněním, které si vyžádalo hospitalizaci dívenky a několikadenní léčbu," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Holčička proto skončila v péči matky ženy. Jenomže ani to příliš nepomohlo. "Pěstounka holčičku několikrát přenechala matce, ač ji to bylo soudem zakázáno, která jí opět ubližovala a intenzivně s ní třásla. Tímto jednáním způsobila žena dítěti taková zranění, že bylo v bezprostředním ohrožení života. Díky lékařské pomoci dívka žije, ale bude mít následky na celý život," pokračuje mluvčí policie.

Policie kromě matky obvinila i babičku dítěte a oběma ženám teď hrozí osmiletý pobyt za mřížemi.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24