Medailová radost! Plzeň má mistryni světa ve sportovním aerobiku - FOTKY

15.10.2019 8:53

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech 2019 v holandském Leidenu přineslo Plzni velkou medailovou radost. Na západ Čech míří tituly mistryně i vicemistryně světa!

mistryně světa
mistryně světaDSC05774DSC05279DSC05320DSC05613DSC05677IMG_0405DSC05230IMG_7724IMG_7758

Na světový šampionát do Leidenu se sjela elita sportovního aerobiku z České republiky, Německa, Itálie, Švýcarska, Belgie, Ruska, Finska, Francie, Kypru, Polska, Jihoafrické republiky, Nového Zélandu a Austrálie.

Nominační pravidla jsou neúprosná, z každého státu, který je registrovaný v mezinárodní organizaci FISAF, se na mistrovství světa nominují pouze tři nejlepší závodníci ve své kategorii.

Mezi reprezentanty ČR se nominovaly i závodnice Aerobik klubu LADY Plzeň a domů ze šampionátu přiváží titul mistryně světa v kategorii junior duo a titul vicemistryň světa v kategorii adult tria.

V kategorii duo junior dosáhla na nejvyšší místo Eva Matějovičová spolu s Natálií Smíškovou z Aerobic team Praha. "Eva se v létě učila závodní sestavu za zraněnou závodnici z Aerobic team Praha a vypomohla reprezentaci tak, aby se tento tým mohl světového šampionátu zúčastnit. Nikdo z nás netušil, že z tohoto záskoku bude světové zlato," říká Eva Fajfrlíková, trenérka a předsedkyně kubu LADY Plzeň.

Plzeňské trio Barbora Bucháčková, Eliška Fajfrlíková a Eliška Pechmannová navíc v Leidenu vybojovalo 2. místo. Poté, co se děvčata potýkala se zraněními a v květnu odjížděla z evropského šampionátu zklamaná ze 4. místa, je druhé místo velkým úspěchem.

"Je to pro nás neskutečná odměna za tvrdé tréninky, které závodnice od srpna absolvují. Děvčata prokázala zlepšení v technicky náročných prvcích a v synchronizaci v celé sestavě," prozradila trenérka týmu Tereza Fajfrlíková.

DSC05774

 

FOTO: Aerobik klub LADY Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24