QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město chce podpořit sportovní infrastrukturu FCVP a Handball club v Újezdě

15.03.2021 18:51

Rada města souhlasila s poskytnutím individuálních investičních dotací pro FCVP ve výši dva miliony korun a jeden milion korun pro Handball club v Újezdě. Dotace čekají na schválení zastupitelstvem.

1

„Národní sportovní agentura pro letošní rok vypsala dotační výzvu Regionální sportovní infrastruktura 2020–2024, ve které mohou žádat i sportovní subjekty, které jsou v dlouhodobém nájmu. Dotační program je určený na modernizaci sportovišť a maximální dotace činí 10 milionů korun. Podmínkou dotační výzvy je 30% spoluúčast žadatelů. Z tohoto důvodu se Viktoria Plzeň – fotbal a Handball club z Újezdu obrátily na město Plzeň s žádostí o přispění na tuto spoluúčast,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký.

„Viktoria Plzeň – fotbal z. s., dlouhodobý nájemce sportovního areálu v Luční ulici, podala žádost o dotaci na modernizaci stávající tréninkové plochy druhého hřiště v daném areálu. Rekonstrukce bude zahrnovat zemní a výkopové práce, stávající přírodní povrch bude zcela odstraněn a bude provedena výměna podkladu sportoviště. Následně proběhne realizace podloží a zatravnění včetně opravy drenážního a závlahového systému,“ popsal první náměstek primátora Roman Zarzycký. Součástí rekonstrukce jsou také zemní pouzdra pro umístění fotbalových branek. Sportoviště bude po rekonstrukci v rámci volných kapacit využíváno také jinými subjekty, jako je Regionální fotbalová Akademie Plzeňského kraje, okresními a krajskými výběry jednotlivých mládežnických organizací i žáky školských zařízení, s nimiž klub v rámci své činnosti spolupracuje. Rozpočet investiční akce je stanoven na 7,5 milionu korun včetně DPH.

„Handball club Plzeň-Újezd požádal město o individuální investiční dotaci ve výši jeden milion korun na dofinancování projektu rekonstrukce stávajícího antukového hřiště s osvětlením na hřiště s umělým povrchem včetně nového osvětlení, a to ve sportovním areálu v ulici Staroveská v plzeňském Újezdě. Celkové náklady jsou odhadnuty na 4,6 milionu korun. Předpokládaný začátek rekonstrukce je naplánován na srpen 2021, dokončeno by mělo být do konce října 2021,“ doplnil Roman Zarzycký.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24