QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň finančně podpoří v této náročné době občany i místní firmy

22.10.2020 13:42

Už na jaře město podporovalo dle daných kritérií občany a místní firmy. Vzhledem k vládnímu nařízení plánuje město i při podzimní krizi podporovat zasažené. Tentokrát více individuálně.

penize foto QAP

Vzhledem k nově vyhlášenému nouzovému stavu město Plzeň opět přistoupí k podpoře svých občanů a místních firem. Na rozdíl od jara ale nebudou schvalována speciální pravidla poskytnutí podpory, jakými byla, a vlastně stále ještě jsou, pravidla obsažená v Plzeňské protikoronavirové dvanáctce.

Město plánuje uvolnit několik desítek milionů korun při pomoci v podzimní kritické epidemiologické situaci. Tentokrát bude ale všechny případy posuzovat více individuálně. "K poskytnutí podpory bude Plzeň přistupovat více individuálně, a to zejména proto, že tentokrát již stát vyhlašuje podpory v oblasti kultury, sportu a v oblasti nájmů. Domníváme se, že tato státní podpora pomůže minimálně v první fázi, a město by v některých případech mohlo navázat se svojí dotací,“ přiblížil primátor Martin Baxa.

„Nadále budeme zejména zajišťovat podporu neziskového sektoru v sociální oblasti. Zde cítíme největší nápor a považujeme za nezbytné v tomto pokračovat,“ uvedl David Šlouf, radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem a dodal, že město Plzeň v podstatě dokázalo srovnat propady v hospodaření u městem zřizovaných příspěvkových organizací a městem zakládaných společností.

Zdrojem financování aktuální „podzimní“ podpory jsou stále ještě volné finanční zdroje z původně přidělených 250 milionů korun, jkteré městu zůstaly k dispozici jako nevyčerpané z „jarní“ podpory. „Předpokládáme, že na druhou vlnu budeme moci uvolnit několik desítek milionů korun,“ doplnil radní David Šlouf.

Foto: Qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24