Město Plzeň poděkovalo učitelům za jejich náročnou práci v době distanční výuky

29.03.2021 19:15

Vedení města Plzeň poděkovalo učitelům za mimořádně složitou práci v podmínkách distanční výuky. Jako symbolický dárek jim připravilo možnost zhlédnutí online divadelní představení.

Opona DJKT, foto MMP

„Chtěli jsme učitelkám a učitelům udělat radost a zároveň vyjádřit obdiv a upřímné poděkování za to, že se věnují v této pro všechny tak obtížné situaci svým žákům s maximálním nasazením a profesionalitou, snaží se je nejen vzdělávat v obtížnějších podmínkách distanční výuky, ale také je zejména povzbuzovat a motivovat. Velice si také vážíme toho, jak se rychle dokázali adaptovat na nové podmínky a rozvinout své IT dovednosti a jak dlouhodobě s trpělivostí komunikují s rodinami dětí,“ uvedl primátor Martin Baxa. Doplnil, že oceňuje lidský přístup a podporu, kterou vedení škol poskytuje svým pedagogům, a ti pak dále svým žákům. „Město Plzeň se po celou dobu epidemie snaží být součástí tohoto kruhu podpory, poskytovat ji školám ve všech podobách, které vyplývají z jeho pozice zřizovatele, a tak tomu bude i nadále,“ dodal primátor.

Učitelé od města dostali dopis s krásným poděkováním a s odkazem, na kterém mají možnost operetu sledovat. Tato divadelní inscenace v hudebním nastudování Jiřího Petrdlíka a režii Martina Otavy měla v Divadle J. K. Tyla zatím jen online premiéru 20. února 2021 v rámci projektu První řada u Vás doma. Od té doby ji nebylo možné zhlédnout ani ve virtuálním prostředí.

„Bezprostředně po rozeslání zprávy jsme měli samé pozitivní reakce, ředitelé škol i učitelé velice ocenili, že na ně město myslí a zvolilo takovou formu poděkování za jejich práci v takto mimořádně náročných podmínkách,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24