Město Plzeň v roli Ježíška! Věnuje vánoční stromky několika rodinám v nouzi

06.12.2018 17:32

Město Plzeň letos věnuje vánoční stromky hned několika rodinám, které si jeho nákup nemohou dovolit. Půjde o stromky z městských pozemků. Čtěte podrobnosti!

ilustrační foto_QAP foto (2)

Plzeň věnuje vánoční stromky do několika domácností, které si nemohou dovolit jeho nákup. Jedná se celkem o 13 rodin, jež získaly od města sociální bydlení a jsou zapojeny do projektu nazvaného Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Plzni - bydlení s podporou sociálního pracovníka.

Projekt realizuje magistrátní odbor sociálních služeb, který dotyčné příjemce vytipoval. Stromky dodá Správa veřejného statku města Plzně.

"Cílovou skupinou projektu Pilotního testování koncepce sociálního bydlení jsou osoby nacházející se v bytové nouzi, které potřebují podporu sociálního pracovníka. Pro většinu domácností se jedná o první Vánoce v bytě s rodinou. Přestože vánoční stromek k Vánocům neodmyslitelně patří, bohužel si jej domácnosti nemohou zakoupit z důvodů velmi nízkých příjmů. Dárky jsou pro ně zajištovány prostřednictvím nadací a sbírek. Z toho důvodu náš odbor sociálních služeb po dohodě se Správou veřejného statku města Plzně připravil seznam účastníků projektu, kterým by byl určen dar, tedy vánoční stromek. Jde zejména o rodiny, kde je zdravotně postižený člen domácnosti, nebo kde pečují o zdravotně postižené dítě,“ přiblížil projekt radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Pro prodej vánočních stromků má Správa veřejného statku města Plzně ceník, dle něhož je cena stromku standard 250 korun včetně DPH. Tato cena je tedy hodnotou daru pro každého obdarovaného.

Zdroj: Magistrát města Plzně

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24