Město podpořilo Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje

05.06.2020 10:20

Akademie nabízí nadstandardní zázemí pro mladé sportovce při zachování možnosti žít v Plzni nebo Plzeňském kraji. "Dotaci jsme poskytli na výdaje sportovců na soustředění a závody,“ říká náměstek primátora Zarzycký.

1

Akademie individuálních sportů funguje od roku 2017 a sdružuje 60 sportovců v 16 sportech. Patří k nim i velmi úspěšní juniorští sportovci jako tenista Jonáš Forejtek, badmintonista Jan Louda, plavkyně Kristýna Štemberová nebo atleti bratři Michal a Jakub Forejtové. Celkem 34 členů akademie je přímo z  Plzně.

"Zvažovali jsme zařazení akademie mezi Plzeňská tréninková centra mládeže, nicméně jsme upřednostnili ověření fungování spolupráce v rámci klasické provozní dotace a příští rok ji vyhodnotíme. Dotaci ve výši 97 500 Kč jsme poskyli účelově pouze na výdaje sportovců na soustředění a závody,“ vysvětlil režim spolupráce první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

Smlouvu slavnostně na  plzeňské radnici podepsal za Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje předseda výboru Luboš Koželuh. „Moc děkujeme za zahájení spolupráce, velmi si toho vážíme!“ uvedl.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24