QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město uzavřelo smlouvu s hokejovou akademií. Pro talenty vzniká nové zázemí

27.02.2020 15:11

Město podporuje akademii každoročně třemi miliony korun. Letos pro ni dokončí ubytovací zařízení s tělocvičnou. Akademie nyní zaštiťuje 71 mladých talentovaných hráčů.

3
32

První náměstek primátora Roman Zarzycký  přijal ve čtvrtek 27. února na radnici zástupce Nadačního fondu Regionální plzeňské hokejové akademie, hokejovou legendu Martina Straku a šéftrenéra plzeňské hokejové mládeže Petra Vojana spolu s oporami A-týmu Milanem Gulašem a Dominikem Frodlem. Za mládežnickou akademii dorazili David Jiříček a Filip Kolář.

Důvodem setkání bylo uzavření smlouvy s hokejovou akademií, kterou město finančně podporuje na základě memoranda o spolupráci od roku 2017. Pravidelně tuto akademie podporuje  částkou tři miliony korun. Akademie zaštiťuje 71 mladých talentovaných hráčů.

Město podporuje akademii nejen provozním finančním příspěvkem, ale snaží se zlepšit i zázemí pro mlasé talenty. Proto uvolnilo téměř 73 milionů korun na výstavbu ubytovacího zařízení u druhé ledové plochy zimního stadionu. Práce odstartovaly loni v dubnu, kolaudace je v plánu letos v červenci.

"Jedná se o stavbu o třech nadzemních podlažích. Její součástí je nové zázemí pro provozování hokejové akademie včetně dvaceti dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zázemím, tělocvična o rozměrech 10 x 25 metrů a mimo jiné i skladové a technické prostory,“ prozradil Roman Zarzycký.

Plzeňský magistrát už vyhlásil výběrové řízení na vybavení ubytovacího zařízení. Mladí hokejisté by měli začít využívat celý nový areál od začátku nadcházejícího školního roku.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24