QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie kontrolovala bezdomovce - FOTKY

15.07.2020 18:38

Plzeňští strážníci kontrolovali ve spolupráci s ÚMO Plzeň 1 bezdomovce. Při kontrolách byly i sociální pracovnice, které nabízely i pomoc. Bezdomovci ale většinou pomoc odmítají.

P7140017
P7140005P7140011P7140017P7140023

"Během včerejšího dopoledne prováděli strážníci dohled nad klidným průběhem kontroly lidí bez domova, kdy je oslovovaly sociální pracovnice z městského obvodu a nabízely jim možnosti ubytování, potravinové balíčky nebo pomoc s vyřízením dokladů. Takto byla nabídnuta pomoc 15 lidem," informovala Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň.

Jen jedna žena chtěla svoji situaci "žití na ulici" řešit. "Pouze v jednom případě byla na sociální pracovnice vznesena prosba o pomoc s životní situací, ve které se dotyčná osoba nacházela. Jednačtyřicetiletá žena hledala spolu s novým partnerem pevnou střechu nad hlavou, kam by se mohla nastěhovat i se svými dětmi, které měl prozatím v péči její bratr," dodala Kuchynková.

Během pondělních kontrol strážníci objevili i ženu hledanou policií.

"Včera před devatenáctou hodinou prováděla hlídka městské policie hlídkovou činnost u CAN, kde si povšimla ženy, o které věděla, že je v hledáčku PČR. Následnou lustrací se tato domněnka jen potvrdila třiapadesátiletá žena byla převezena rovnou na kriminální policii, kde ji převzali k dalším úkonům," upřesnila Veronika Kuchynková.

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24