QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie v Plzni spustila speciální opatření kvůli adventu! FOTO

06.12.2018 14:59

Městská policie v Plzni zvýšila dohled strážníků v ulicích. V souvislosti s předvánočním obdobím jsou strážníci ve větší míře na trzích, dalších akcích i v obchodních centrech.

IMG_9379[1]

Městská policie v Plzni spustila opatření v souvislosti s adventem. Hlídky strážníků jsou nyní k vidění zejména na místech, kam se lidé v těchto dnech doslova stahují. Předvánoční akce jako jsou trhy, nejrůznější zpívání koled ale také nákupní centra lákají totiž i zloděje. 

"Období adventu je čas, kdy každoročně narůstá počet krádeží. Nenechavci využívají příležitostí při předvánočním shonu zejména v místech, která jsou přeplněná lidmi nakupujícími dárky pro kamarády a své blízké," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Městská policie v Plzni proto zvýšila výkon služby strážníků v ulicích, ale i na dalších rizikových místech. "Občané a návštěvníci západočeské metropole mohli již zaznamenat zvýšený dohled plzeňských strážníků v okolí obchodních center a na vánočních trzích. Přítomnost hlídek strážníků je především prevencí proti kapsářům, asociálním projevům chování nebo proti zlodějům, kteří kradou zboží v obchodech a vzápětí se je snaží obratem prodat," vysvětluje mluvčí strážníků.

Hlídky strážníků se budou v nadcházejících týdnech ve větší míře objevovat také na parkovištích u jednotlivých nákupních center na celém území města.

Městská policie Plzeň doporučuje:

  • Být velmi ostražitý při ukládání nákupu do vozidla. Vozidlo uzamknout i na těch několik vteřin, kdy odvážíte prázdný nákupní vozík.
  • Při odchodu od vozidla vždy řádně zkontrolovat vnitřní prostory svého vozu, aby v nich nezůstaly věci, které by mohly případné zloděje přilákat.
  • V nákupních centrech nedávat tašky a kabelky do nákupních košíků.
  • Doklady, peněženku nenosit v bočních kapsách, batohů a kabelek.
  • Nenosit s sebou zbytečně velké finanční částky.
  • Peníze nosit odděleně od dokladů.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24