QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městský pivovar v Domažlicích má za sebou první týden ostrého provozu - FOTKY

06.08.2020 18:35

Brány nově otevřeného domažlického pivovaru se otevřely 27. července. Za první týden provozu se ukázalo, že veřejnost má o domažlické pivo mimořádný zájem. Pivnice je prakticky stále plná.

8
34789

"Varna je po většinu času v provozu. V tancích dozrává desítka, dvanáctka, jedenáctka Čerchov a ALE (konkrétně je to dohromady k 4. 8. dvacet tisíc piv). Vyjmenované čtyři druhy budou o Chodských slavnostech-Vavřinecké pouti k dispozici," uvádí místostarosta města Stanislav Antoš.

Pivnice se na začátku svého fungování potýká s několika problémy. Nejčastějším cílem kritiky je zejména v pátek a v sobotu večer hluk v pivnici, kde se hovor hostů odráží mezi klenbami, kamennou podlahou a zdmi. Proto město krátce po otevření oslovilo odbornou firmu zabývající se akustikou interiérů, která má v oboru bohaté zkušenosti. 

Pokud byste si chtěli pivo z pivnice odnést domů v PET lahvi, neuspějete. "Hlavní nepsanou zásadou našich sládků je kvalita na prvním místě. Proto si pivo domů odnesete k okamžité konzumaci ve džbánku, ale ne vámi v donesené PET lahvi, kde pivo rychle mění chuť. Řádně ošetřené pivo v lahvích (plastových, skleněných i plechovkách) se v domažlickém pivovaru bude prodávat, stejně jako sudy např. na zahradní party, ale až poté, co uzraje dostatek zlatavého moku v tancích," dodává Antoš.

FOTO: Facebook Městského pivovaru Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24