Meteorologové varují! Plzeňský kraj zasáhne silný vítr

13.01.2019 15:16

Český hydrometeorologický ústav opět přichází s výstrahou. Celý region zasáhne silný nárazový vítr, který by měl slábnout až v průběhu pondělí. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_Pavel Němeček

Počasí opět potrápí celý region. tentokrát meteorologové varují kvůli silnému nárazovému větru. Sílit bude už v noci na pondělí a pořádně foukat by to měli i v pondělí.

"Za okludujícím frontálním systémem, který večer a v noci na pondělí 14.1. přejde přes naše území k jihovýchodu, k nám v čerstvém severozápadním proudění bude proudit studený vzduch. V noci na pondělí a v pondělí 14.1. přes den bude foukat čerstvý severozápadní až západní vítr 6 až 11 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na horách zejména na severu území 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h). V pondělí odpoledne bude vítr jen částečně slábnout," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Opatrní by měli být zejména řidiči, a to na otevřených úsecích silnic i v lesních úsecích, kde se mohou lámat větve stromů. Návštěvníci hor by měli omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24