Meteorologové varují před silnými bouřkami. Hrozí i v části Plzeňského kraje

23.05.2020 12:19

Výstraha platí v sobotu 23. května od 14 do 22 hodin. Meteorologové očekávají silné bouřky s nárazy větru až 90 km/h, přívalové srážky, místy i kroupy. Jaké počasí nás čeká v neděli?

Bouřka_QAP_foto (1)

Silné bouřky se mohou objevit v Plzeňském kraji na Horažďovicku a Sušicku.

"Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V noci bude oblačno s doznívajícími přeháňkami nebo slabým deštěm, postupně od severozápadu až polojasno. Nejnižší teploty klesnou na 8 až 5 stupňů Celsia na horách 6 až 3 stupně.

V neděli nás čeká převážně polojasno, během dne oblačno, místy přeháňky – zejména na horách. "Večer od severozápadu až zataženo a srážky četnější. Nejvyšší teploty 14 až 17 °C, na horách 8 až 11 °C. Mírný, během dne až čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s (tj. kolem 55 km/h),“ sděluje ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24