Mezinárodní festival DIVADLO uvede inscenace slavných evropských režisérů

20.07.2021 11:11

Mezinárodní festival DIVADLO, jehož 29. ročník proběhne od 15. do 23. září v Plzni, představí v rámci zahraničního programu výjimečné inscenace tří režisérských hvězd evropského divadla.

2
213

Litevské Divadlo mladých přiveze působivou dějinnou fresku Austerlitz polského režiséra Krystiana Lupy, spojené soubory TR Varšava a Narodowy Stary Teatr z Krakova nabídnou moderní, podmanivě atmosférické zpracování Čechovovy klasiky 3sestry belgického režiséra Luka Percevala a belgické divadlo NTGent uvede autenticky pojatou inscenaci Rodina švýcarského režiséra Milo Raua dle skutečné tragické události. Slovenské komorné divadlo z Martina představí v Plzni poetickou, vtipnou i mystickou inscenaci D1 o nekonečném budování klíčové slovenské dálnice. Tuzemský program bude tradičně složen z výběru toho nejlepšího, co se urodilo na domácích jevištích za uplynulou, koronavirem poznamenanou, sezonu. V Plzni se tak sjedou divadla z Brna, Hradce Králové, Liberce, Olomouce, Ostravy a Prahy. 

Program festivalu najdou zájemci na www.festivaldivadlo.cz, předprodej vstupenek začne 2. srpna v 9.00 v síti Plzenskavstupenka.cz.

V rámci českého programu se v Plzni představí divadla z Brna, Hradce Králové, Liberce, Olomouce, Ostravy a Prahy. Tradičně půjde o výběr toho nejzajímavějšího, co u nás vzniklo za uplynulou sezónu. „Vzhledem k tomu, že se velkou část sezóny nehrálo, více než polovina inscenací bude u nás uvedena těsně po své premiéře. To se odráží i na větší produkční náročnosti,“ zdůrazňuje dramaturg Jan Kerbr. „Půjde o velmi široký a pestrý výběr – stylově, žánrově i z hlediska velikosti inscenací,” dodává Kerbr. Festival také v rámci doprovodného programu ukáže nejzajímavější aktivity, které reagovaly na nemožnost hraní před diváky v době koronavirové pandemie.    

 

Foto: DIVADLO International Theatre Festival

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24