QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Milovníci čokolády budou slavit! V Plzni se chystá další Čokoládový festival

04.03.2019 14:02

Čokoládový kebab, čokoládové pivo, čokoládové speciality i klání kuchařů. V Plzni se chystá další ročník Čokoládového festivalu. Milovníci sladkostí si budou užívat tři dny.

FOTO_QAP_CZ (24)

Další ročník Čokoládového festivalu se odehraje v Plzni už v závěru tohoto týdne. Od pátku 8. března až do neděle 10. března provoní čokoláda obchodní centrum Olympia v Černicích.

Festival, na který je vstup zdarma, návštěvníkům nabídne kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty, prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami, dětské tvořivé dílničky, umělecká vystoupení a workshopy.

"Letos bude v Olympii více ochutnávek a také se uskuteční řada zajímavých soutěží. Jednou z nich je například Hra o poklad. Každý, kdo se do hry bude chtít zapojit, si může u vstupu za 30 korun zakoupit zlatý čokoládový pohár. Každý pohár obsahuje klíč k pokladu, ale pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky a odměnou 8 000 korun,“ komentuje program organizátor Čokoládového festivalu Chris Delattre.

Návštěvníci se dále mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, losos v bílé čokoládě a lékořicí nebo dýňovou polévku s bílou čokoládou. Děti si mohou připravit sladké dezerty s Václavem (M. Vonka). Pozvání přijal ali také jeden z nejlepších českých "chocolatier“, Martin Pokorný, který předvede výrobu pralinek.

Poprvé bude k vidění i "kuchařský souboj“. V rámci festivalu se mezi sebou utkají kuchaři, kteří budou muset připravit jídlo, aniž by dopředu znali suroviny. Před začátkem vaření vždy obdrží tzv. tajemnou krabici, která zahrnuje potřebné ingredience k vaření např. čokoládu, maso, zeleninu, koření aj. Následně budou mít soutěžící hodinu k připravení pokrmu, který bude hodnotit a ochutnávat porota. Velké finále proběhne v neděli 16 hodin.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád u více než 25 stánků.

Čokoládový festival 2019:

pátek 8. března 12:00 – 20:00

sobota 9. března 10:00 – 20:00

neděle 10. března 10:00 – 18:00

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24