Mimořádná dodávka: Více vakcín míří do Tachova a Stříbra

25.02.2021 16:35

Jak vyřešit rychlé šíření koronaviru v nejpostiženějších místech kraje? Do Tachova a Stříbra míří mimořádná dodávka vakcín.

covid

Pro nejvíce zasažené okresy obdržel Plzeňský kraj mimořádnou dodávku vakcíny Pfizer (Comirnaty) v počtu 195 lahviček. Už během čtvrtečního dne probíhá očkování osob ze skupiny 80+ v Tachově a Stříbře. „Vyjednali jsme mimořádnou dodávku vakcíny Pfizer pro Tachovsko. V tuto chvíli očkovací místa mají více než 500 dávek k dispozici a ve spolupráci se starosty Tachova a Stříbra začínají očkovat,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

V okresech Tachovsko a Plzeň-sever je pro příští týden k dispozici dostatek vakcín pro registrované osoby z prioritní skupiny 80+. Očkovat bude v pracovních dnech všech 6 očkovacích míst v závislosti na požadavcích z centrálního rezervačního systému. „I přes veškerá dosavadní opatření, je očkování cestou, jak pandemii zastavit. Jsem ráda, že ministerstvo mé volání po dodávce vakcín vyslyšelo a ztotožnilo se s názorem, že je zapotřebí nejkritičtější ohniska nákazy řešit co nejrychleji a nejefektivněji,“ doplnila hejtmanka Ilona Mauritzová.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24