QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ministerstvo zdravotnictví představilo semafor. Plzeňský kraj má bílou barvu

03.08.2020 14:45

Takzvaný semafor v pondělí 3. srpna představila hlavní hygienička Jarmila Rážová. Plzeňský kraj je označen bíle. Co znamenají jednotlivé barvy?

1
12semafor covid 11.9.kritéria

V České republice nejsou podle aktuální mapy okresy s horší epidemickou situací než je první stupeň. Je jich celkem devět, a to Praha, Praha-západ, Praha-východ, Ostrava-město, Karviná, Frýdek-Místek, Brno-město, Jihlavsko a Prachaticko. V těchto okresech se vyskytují nové případy, ale nemoc se nešíří v komunitě. Tamní hygienici mají zvážit doporučení použití ochranných prostředků a dezinfekce, aktivovat infolinky nebo posílit odběrová místa a laboratoře. Nemocnice mohou omezit návštěvy.

Mapa vznikla na základě 25 hodnocených parametrů, které vyplývají z týdenního souhrnu. O daném stupni rozhodují epidemiologové a hygienici. Ministerstvo bude semafor aktualizovat každý týden. Riziko nákazy je označeno čtyřmi barvami – bílou, zelenou, žlutou a červenou. Na jejich základě budou přijata opatření proti koronaviru.

Plzeňský kraj je označen bílou barvou, je tedy bez rizika!

Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislava Duška přibylo za červenec v celé ČR 4597 nových pacientů s covidem-19. Většinou jsou z Moravskoslezského kraje a Prahy.

V Plzeňském kraji je podle údajů hygieniků k dnešnímu dni 55 nakažených, od začátku pandemie  onemocnělo 733 lidí, 662 se jich uzdravilo, 16 osob s covid-19 zemřelo.

MAPA: MZCR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24