Mistrovství světa v aerobiku přineslo medailovou radost i Plzni

23.10.2017 14:46

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech v Holandsku přineslo pro českou výpravu rekordní počet medailí. Plzeňská závodnice se stala druhou vicemistryní světa!

P1010319

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech se konalo v uplynulých dnech v holandském Leidenu. S největším napětím byly na mistrovství světa tradičně očekávány výkony v kategorii dospělých žen.

Letos se totiž klání neúčastnila mnohonásobná mistryně světa Australanka Allira Bull ani vloni stříbrná Kristýna Zahradníčková. Obě překvapivě nenastoupily v singlech, ale v triích. A právě kategorie tria byla plzeňským publikem nejvíce sledována. O cenné kovy bojovala v této kategorii plzeňská závodnice Eliška Fajfrlíková z Aerobik klubu LADY Plzeň, která hostuje v pražském triu FCBHŠ. Eliška nakonec udělala radost nejen sobě, ale i svým fanouškům. Po vyrovnaném boji s dalším australským triem, ve kterém se představila vynikající singlistka Tahnee Bratanavicius, získala spolu s Kateřinou Sekerovou a Kateřinou Smíškovou bronzovou medaili.

Mnohaletá medailistka na českých i mezinárodních soutěžích Kristýna Zahradníčková se svými kolegyněmi Lucií Veličkovou a Adélou Citovou z tria Fitness studia Louny obsadila druhou příčku. Prvenství si odnášejí Australanky s několikanásobnou mistryní světa v dospělých ženách Allirou Bullovou.

Ve všech kategoriích vezou Češi domů celkem rekordních 47 medailí!

Letošní mistrovství světa v kategorii dospělých se neslo pro Českou republiku ve znamení stříbrných medailí, kterou získala v kategorii žen Adéla Citová z Fitness studia Louny za mistrní Evropy Belgičanka Lissa van Brande, také dospělé páry Michal Toman a Markéta Koblerová z Fit Studia D, Fitness Center Báry a Hanky Šulcové v kategorii Grande Aerobic či Aerobic team Praha v kategorii Petite Aerobic.

"Toto mistrovství světa bylo ve znamení neuvěřitelných sportovních výkonů a emocí. Sportovní výkony závodníků byly tak vyrovnané, že do posledního finálového kola mohl medaili získat kdokoliv ze startovního pole. O medailových pozicích rozhodovaly ve finále opravdu detaily. Emotivní na tomto šampionátu bylo loučení několika závodníků a kolektivů v kategorii dospělí. Všichni se chtěli loučit medailovým umístěním. Ne všem se to však podařilo. Jsem ráda, že Elišce a Kačkám se rozloučením s triem v tomto složení podařilo,“ říká Eva Fajfrlíková z AE klubu LADY Plzeň.

FOTO: AE klubu LADY Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24