Mistrovství světa v paralukostřelbě by se mohlo konat za tři roky v Plzni

30.06.2020 6:44

Český lukostřelecký svaz a TJ zdravotně postižených Halma podaly oficiální žádost o konání šampionátu v roce 2023 v Plzni. Kvalifikace by se měly odehrávat na hřišti v Luční ulici, finále přímo na náměstí.

1

Mistrovství světa by se mělo konat od 27. července do 5. srpna 2023, finále je plánováno na náměstí Republiky. Záměr podpořilo město Plzeň. "Akce navazuje na mistrovství Evropy v paralukostřelbě z roku 2018, které se rovněž konalo v Plzni. Tato akce byla účastníky z celé Evropy a Evropskou asociací lukostřelby vyhodnocena jako nejlepší mistrovství Evropy v historii,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Mistrovství světa v paralukostřelbě 2023 bude nominačním závodem na olympijské hry v Paříži 2024. "To bude z akce dělat velmi prestižní meeting. Závod bude zařazen mezi vládou deklarované významné sportovní akce v daném roce, očekává se účast tisícovek diváků. Akce nabídne veřejnosti i bohatý doprovodný program včetně možnosti vyzkoušet si různé parasporty,“ dodal vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Pro kvalifikace, které se uskuteční od 27. července do 4. srpna, organizátoři vytipovali tréninkový areál v Luční ulici jako jediný odpovídající ve městě.  "FC Viktoria Plzeň podporuje i další sporty než je fotbal. Jelikož o akci víme v dostatečném časovém předstihu, tak rádi poskytneme tréninkové prostory v Luční ulici pro světové paralukostřelce,“ doplnil Petr Žitek, předseda výboru VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z. s.

V roce 2018 kvalifikace probíhala na hřišti SK SLOVAN Plzeň 1910 na Skvrňanech, finále pak na náměstí Republiky. Akce se uskutečnila ve spolupráci se Sportmanií Plzeň 2018.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24