Mladí dopraváci navštívili ČSAD - FOTKY

18.06.2018 21:24

Střední průmyslová škola dopravní zavítala na exkurzi k největšímu autobusovému dopravci v kraji. Přinášíme fotky přímo z ČSAD autobusy Plzeň.

image001
image001image 11image005image003image009image013image015

ČSAD autobusy Plzeň připravila exkurzi pro mladé dopraváky ze Střední průmyslové školy dopravní. Studenti se podrobně seznámili s celým provozem největšího autobusového dopravce v kraji. 

V rámci exkurze navštívili všechny provozy v plzeňském centrálním areálu – parkoviště s autobusy, myčku na autobusy, vlastní čerpací stanici a prošli si i opravárenské dílny. "Nejvíce je zaujalo Dopravní muzeum, které ČSAD autobusy Plzeň postupně buduje již řadu let. Sbírky muzea jsou zaměřeny především na dějiny autobusové dopravy v jihozápadních Čechách," uvedl Miroslav Slaný, tiskový mluvčí ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Studenti si prohlédli zrenovované historické autobusy, historické odbavovací systémy – strojky na jízdenky a pokladny, sbírku historických zastávkových terčů, staré sešitové jízdní řády, ale i historické uniformy řidičů a další exponáty a dopravní zajímavosti.

"Exkurze se průmyslovákům moc líbila a hodnotili ji jako velmi poučnou. Řada z nich jezdí s autobusy plzeňského ČSAD každý den do školy, nyní si dokážou představit, co všechno za dennodenním provozem stojí. Některé z nich třeba jejich profesní dráha jednou přivede znovu na místa, kde si užili zajímavou celodenní exkurzi...," dodal Miroslav Slaný.

Foto: ČSAD autobusy Plzeň a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24