QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík udělal bývalé přítelkyni ze života peklo. Stalking už řeší policie

23.04.2020 12:30

Mladý muž z Klatovska ženě vyhrožoval, poslal jí přes tři tisíce SMS, obtěžoval ji po telefonu i e-mailem a také umístil sledovací zařízení do jejího auta.

3

Dvaadvacetiletý mladík od října 2018 do prosince 2019 bývalé přítelkyni nejen telefonoval, ale posílal jí zprávy a využíval i další komunikační aplikace. "Následně bylo zjištěno, že muž použil 252 SIM karet a poslal poškozené přes tři tisíce zpráv. V několika desítkách případů ženě telefonoval i psal zprávy na e-mail,“ uvádí policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Mladík bývalé přítelkyni vyhrožoval újmou na zdraví. "Muž do vozidla, které vlastní poškozená, umístil sledovací zařízení a od června do listopadu loňského roku zjišťoval polohu vozidla ve 3 363 případech,“ pokračuje mluvčí s tím, že muž opakovaně sledoval pohyb ženy v místě bydliště i u zaměstnání a jezdil za ní ve svém autě.

"Ve svém jednání pokračoval od počátku loňského prosince do března letošního roku, kdy sledoval poškozenou i v obchodech, snažil se s ní navázat komunikaci a zjišťoval informace od známých,“ sděluje dále Dana Ladmanová.

"Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o opakované pronásledování. Dvaadvacetiletý muž z Klatovska převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu nebezpečné pronásledování,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24