QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladý policista zachraňoval život při vážné dopravní nehodě

01.09.2021 12:00

K dopravní nehodě osobního automobilu došlo v pondělí 30. srpna v odpoledních hodinách u obce Žerovice. Řidič byl ve vážném stavu. Když ho našel kolejedoucí policista a okamžitě mu poskytl pomoc. 

Záchrana života_přešticko
Záchrana života_přeštickoZáchrana života_přešticko_2

V pondělí dne 30. sprna krátce před 16. hodinou došlo mezi Žerovicemi a Dnešicemi k vážné dopravní nehodě. Dvacetiletý řidič s osobním vozidlem z dosud neznámých příčin vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu.

Více o nehodě jsme psali zde.

"Jedním z prvních, kdo u dopravní nehody zastavil, byl mladý policista, který se vracel ze služby. Ten teprve v pátek složil služební slib k Policii ČR a hned ho svým konáním naplnil. Náš nový kolega se pokoušel dostat ke zraněnému řidiči, ale vlivem nárazu byly dveře deformovány a nešly otevřít. Řidič byl ve vozidle zaklíněn, byl zraněn a zpočátku vůbec nereagoval. Policista se k řidiči dostal přes přední boční okénko a držel mu hlavu ve zpřímené poloze, mluvil na zraněného a celou dobu ho uklidňoval až do příjezdu hasičů a záchranářů, kteří si ho následně převzali do péče," sdělila mluvčí policie Eva Červenková.

"Pánovi přejeme brzké uzdravení a kolegovi děkujeme za jeho duchapřítomnost a pomoc, která přispěla k záchraně lidského života," doplňuje Červenková.

 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24