Mladý řidič je po nehodě ve vážném stavu. Auto skončilo na střeše - FOTO

12.05.2021 8:28

Mezi obcemi Kdyně a Domažlice v úterý 11. května v nočních hodinách došlo k nehodě. Mladík nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal na mokré vozovce smyk. Narazil do stromů a převrátil se na střechu.  

nehoda 5
nehoda 2nehoda 1nehoda 4nehoda 5nehoda 6nehoda 3nehoda 7nehoda 8

Dopravní nehoda se stala na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Kdyně a Domažlice v úterý 11. května ve 21:35 hodin.

"Osmnáctiletý řidič vozidla Audi A3 jedoucí ve směru od obce Kdyně na obec Domažlice na rovném úseku silnice nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Dostal s vozidlem na mokré komunikaci smyk, vjel za pravou krajnici, kde v silničním příkopu narazil do listnatých stromů a dále narazil do tělesa mostku. Poté se s vozidlem převrátil na střechu," uvádí mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který byl letecky přepraven do nemocnice v Plzni. "Řidič ročník 2002 utrpěl velmi vážná zranění. Byl transportován v bezvědomí na řízené plicní vevtilaci na Emergency FN," uvádí mluvčí záchranky Mária Svobodová. Dechová zkouška vzhledem ke zranění nebyla provedena. Byl proto nařízen odběr krve.

Hasiči mezitím zajistili místo dopravní nehody. "My jsme zajistili místo nehody a řídili dopravu kyvadlově," informuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun, na svršku silničního příkopu vznikla škoda 2 tisíce korun, na mostku 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

 

Foto: HZSPK a PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24