QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Most přes železniční trať v Lobezské se kvůli opravám uzavře

13.05.2021 8:09

Most přes železniční trať v Plzni Lobezské ulici čekají opravy. Bude se pokládat nový asfalt, natírat zábradlí. Uzvírka ovlivní individuální i městskou hromadnou dopravu.

DSC_0011
DSC_0011DSC_0001DSC_0003DSC_0004DSC_0006DSC_0009DSC_0010DSC_0013most lobzy uzavirka

Na mostu je povrch starý více než 15 let. Teď se musí ale obnovit, jinak by se šířily trhliny a mohla by být také poškozena izolace mostu. Uzavírka začne už před víkendem. Cena plánované opravy je 519 tisíc korun a bude hrazena z rozpočtu městské příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně, která se o městské komunikace stará.

"Tento víkend od pátku 14. května cca 8.00 hodin do neděle 16. května do cca 20.00 hodin se pro dopravu uzavře most v Lobezské ulici u křížení s ulicemi Částkovou a Sušickou. Uzavřen bude pro individuální automobilovou dopravu i MHD, chodci a cyklisté budou moci přes most přejít," potvrdila mluvčí Magistrátu města Plzně Eva Barborková.

Práce na mostě mají skončit v neděli večer. „Při opravě vozovky bude odfrézováno svrchních 5 centimetrů stávajícího asfaltového povrchu a poté bude položena nová asfaltová vrstva. Ve finále bude také obnoveno vodorovné značení na vozovce. Během opravy bude obnoven nátěr zábradlí. Oprava byla naplánována záměrně na víkend, kdy je nižší provoz, aby co nejméně omezila ty, kteří přes most projíždějí pravidelně například do práce,“ popsal náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Uzavírka mostu ovlivní jak individuální automobilovou dopravu, tak i tu městskou. Pěší projdou...

Autobusové linky č. 29 a 30 budou po dobu opravy v obou směrech mezi Doubravkou (Masarykovou ul.) a Slovany (Částkovou ul.) vedeny odklonem (více zde) po Rokycanské, U Prazdroje, přes most Nad nádražím do Lobezské. V tyto dny budou pro obě linky zrušeny zastávky „U Pietasu“, „U Astry“ a „Rolnické náměstí“.

Na objízdné trase budou autobusy linek 29 a 30 zastavovat mimořádně na zastávce linek 11, 15, N3, N6 „Letná“ na Rokycanské, kde by měly být autobusy ve stejných časech jako na zastávkách „U Pietasu“. Po této trase povede také objížďka pro individuální automobilovou dopravu.

Povrch chodníků, na který navazuje cyklopruh v křížení Lobezské, Částkovy a Sušické ulice, projde jen drobnými opravami, takže pěší i cyklisté budou moci přes most přejít.

Trasu značené objízdné trasy od křižovatky Lobezská-Částkova-Sušická ke křižovatce u Pietasu najdete v mapě:

 

most lobzy uzavirka

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24