QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Most ve Spáleném Poříčí je opět průjezdný – FOTKY

29.07.2022 15:21

Od loňského roku probíhají opravy na mostě ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku. Na místě je stále dopravní omezení, ale most je již průjezdný.

opravy mostu Spálené Poříčí_ŘSD (3)
opravy mostu Spálené Poříčí_ŘSD (3)opravy mostu Spálené Poříčí_ŘSD (1)opravy mostu Spálené Poříčí_ŘSD (4)opravy mostu Spálené Poříčí_ŘSD (2)

Původní most byl i s lávkou pro pěší zdemolován. „Na místě původního mostu došlo k vybudování nového mostu a současně proběhla i úprava nábřežních zdí. Důvodem pro stavbu nového mostu bylo už nevyhovující prostorové uspořádání původního mostu. To způsobovalo značné dopravní komplikace, kdy jeho šířka neumožňovala například míjení dvou autobusů nebo nákladních vozidel. Po úplném dokončení stavebních úprav, které v rámci této akce probíhají, by pak měl být tento problém vyřešen,“ uvedl Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Náhradní přemostění bude v blízké době zrušeno. „Po dobu výstavby nového mostu byl provoz veden kyvadlově po mostním provizoriu. To bude v příštím týdnu demontováno a práce se přesunou převážně do bezprostředního okolí mostu,“ upřesnil Koloušek.

Po novém mostě se dá již od čtvrtka 28. července jezdit. „Provoz je nicméně v místě prací i nadále veden kyvadlově a řízen semafory. Pozitivní změnou nicméně je, že řidiči už mohou po přejetí mostu odbočovat do Republikánské ulice. V opačném směru z Republikánské ulice na most je nadále nutné respektovat zákaz vjezdu a použít stávající objízdnou trasu,“ doplnil mluvčí ŘSD.

 

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24