Motorkář ujížděl policistům. Po honičce ho našel služební pes – FOTKY

06.05.2020 7:44

Mladík se zákazem řízení prchal před policisty na motocyklu bez registrační značky do centra Nýřan. Pokračoval po polní cestě do lesa, kde se schoval. Nebylo mu to ale nic platné.

1
123

V neděli 3. května před 17. hodinou pronásledovali policisté motocykl bez registrační značky. Řidič navíc neměl ani přilbu.

Motorkář ujížděl Havířskou ulicí v Nýřanech, směrem do centra města. "Policisté okamžitě informovali ostatní hlídky, které jim vyjely na pomoc. Během pronásledování řidič projel několik křižovatek, kdy nakonec ze zástavby pokračoval po polní cestě směrem na obec Pankrác-Nýřany. Motorista následně motocykl odstavil a ukryl se v lesním porostu. Policisté z oddělení služební kynologie jej ale za pomocí služebního psa vypátrali  a zajistili jej. Policisté šetřením na místě zjistili, že se jedná o 23letého muže z Nýřan,“ uvádí policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Dále vyšlo najevo, že mladík má zakázáno řídit.  "Následnou lustrací v policejních evidencích policisté zjistili, že má od loňského srpna rozsudkem Okresního soudu Plzeň - sever vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 18ti měsíců. Policisté tak muže převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24