QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mši na šumavském Mouřenci mohou sledovat lidé po celém světě

23.05.2020 10:11

Kvůli epidemii koronaviru a uzavřeným hranicím se musí tradiční jarní česko-německá mše konat bez německých poutníků. Poprvé v historii kostela ale bude možné bohoslužbu sledovat na internetu.

mouřenec

"Epidemie změnila naše plány. Chtěli jsme letos patřičným způsobem oslavit osm století existence Mouřence. Oslavy jsme museli odložit. Každopádně jsme rádi, že už může být mše. Mrzí nás, že nemohou přijet naši přátelé z Německa nebo z Rakouska. Díky živému vysílání, které zajistí Aleš Jahoda se synem Tomášem, budeme ale alespoň takto improvizovaně spolu,“ sděluje Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

"Nikdy v životě by mě nenapadlo, že by nás virus přinutil zůstat doma. Ani koronavirus nám ale nezabrání, abychom na sebe mysleli a zůstali tak alespoň tímto způsobem ve spojení,“ komentuje současnou situaci předsedkyně německého podpůrného spolku Förderkreis zur Erhaltung von St. Maurenzen.

Mše na Mouřenci u Annína začne v neděli 24. května ve 14 hodin. Sloužit ji bude P. Jenda Kulhánek. Sledovat živý přenos můžete zde.

Účastníci bohoslužby v kostele musí dodržet přísná hygienická pravidla, použijí roušky a desinfekci a dodrží stanovené odstupy.

Od června obnoví Mouřenec  pravidelné komentované prohlídky. Konat se budou každou sobotu vždy od 11 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24