Muž bez platného řidičáku nacouval do opilého chodce

14.04.2021 12:21     02.09.2021 10:51

Řidič jel bez oprávněného řidičského průkazu a nacouval do muže stojícího na kraji silnice. A aby toho nebylo málo, chodec byl pod vlivem alkoholu. Takovou nehodu museli řešit policisté.

ridic vbseruby

K dopravní nehodě na místní komunikaci v obci Všeruby došlo 13. dubna 2021 v 15:45 hodin.

"Třiadvacetiletý řidič osobního automobilu Ford Mondeo při couvání na parkoviště ohrozil čtyřiašedesátiletého chodce stojícího u kraje komunikace a narazil do něj pravou zadní částí vozidla. Chodec po střetu upadl na komunikaci a utrpěl zranění. Byl převezen do nemocnice k ošetření. U chodce byla provedena dechová zkouška. Měla pozitivní výsledek 1,58 promile alkoholu v krvi," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní. "Při šetření dopravní nehody policisté z evidencí zjistili, že řidič má rozhodnutím Městského úřadu Sušice platnou blokaci řidičského oprávnění. V březnu letošního roku dosáhl dvanácti boků v bodovém hodnocení řidiče a bylo mu řidičské oprávnění odňato. Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz, který neodevzdal," dodala policejní mluvčí.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24