Muž byl agresivní ve vlaku, napadal cestující i průvodčího

14.01.2021 14:58

Stříbrští policisté ve středu 13. ledna přijali oznámení o fyzickém napadení, ke kterému došlo v dopoledních hodinách ve vagónu rychlíku jedoucího z Chebu na Prahu.

červen 2018 (1329)

Muž, který také ve vlaku cestoval, byl silně podnapilý, vulgárně pokřikoval a urážel při tom několik spolucestujících. "Vulgárně se choval i vůči cestujícím, kteří jej upozornili na to, že nemá ničím zakrytá ústa a nos. Při následné kontrole jízdenek se celou situaci snažil vyřešit 42letý průvodčí, který se muže snažil uklidnit," sdělila mluvčí policie Dagmar Jiroušková. 

Podnapilý muž však svoji agresi zaměřil na průvodčího, kterého začal slovně urážet a následně na něj také fyzicky zaútočil, kdy svojí hlavou udeřil do hlavy průvodčího. "Průvodčí celý incident oznámil na linku tísňového volání, a tak na vlakovém nádraží ve Stříbře již na agresora čekala policejní hlídka. Muž i nadále slovně útočil na své okolí a na výzvu policistů, aby zanechal svého protiprávního jednání, nereagoval, naopak se s výhružkami snažil opětovně fyzicky zaútočit na průvodčího," dodala mluvčí policie. 

Policisté v útoku muži zabránili a za pomoci donucovacích prostředků ho zpacifikovali. "Muže zadrželi a následně jej převezli na oddělení k provedení potřebných úkonů. Při provedení dechové zkoušky přístroj naměřil hodnotu 1,91 promile alkoholu. Policisté ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení a agresorovi sdělí podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a z přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," doplnila mluvčí policie.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24