QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž chtěl v Plzni vyskočit z prvního patra. Byl pod vlivem drog

15.08.2022 17:55

V neděli 14. srpna se v centru Plzně pokusil 44letý muž o sebevraždu. Plzeňští strážníci mu přispěchali na pomoc a zachránili ho. Muž poté skončil na záchytce.

IMG_1563

K incidentu došlo v samotném centru Plzně. „V neděli vpodvečer spěchaly hlídky městské policie do Veleslavínovy ulice k případu muže, který v prvním nadzemním patře balancoval na venkovním parapetu a vyhrožoval skokem dolů,“ řekla Jana Pužmanová, mluvčí policie.

Hlídka se rozdělila na dvě skupiny. „Jedna hlídka se snažila muže uklidnit a udržet jeho pozornost tak, aby se druhá hlídka dostala nepozorovaně dovnitř a mohla zasáhnout. Poté, co muž začal své výhrůžky stupňovat, byli nuceni strážníci z důvodu nebezpečí z prodlení dveře uvnitř domu vyrazit,“ popsala zásah strážníků Jana Pužmanová.

Strážníkům se nakonec povedlo muže přesvědčit a dostat ho do bezpečí. „Muže se nakonec strážníkovi v tváří tvář podařilo přesvědčit, aby se ho zachytil a podal mu ruku. V tu chvíli jej strážník s kolegou bezpečně dostali do vnitřních prostor,“ doplnila mluvčí policie.

Následně se zjistilo, že byl muž pod vlivem drog. „Zdravotnická záchranná služba si 44letého Plzeňana převzala a převezla jej z důvodu intoxikace omamnou a psychotropní látkou na PAZS,“ dodala Pužmanová.

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24