Muž děsil hosty restaurace. Skončil v péči psychiatrů

16.01.2020 10:24

Podivné chování jednoho z hostů vyděsilo návštěvníky restaurace v Plzni. Na místo vyjeli strážníci i záchranka. Muž odmítl test na drogy kvůli fobii z plastů.

DSC04888

Hlídka městské policie vyjela ve středu 15. ledna vpodvečer do restaurace hotelu v plzeňských Křimicích. Strážníky zavolal 52letý muž, který je upozornil na podivné chování jednoho z hostů.

"Poté co si měl host dát jedno pivo, měl začít mluvit zcela scestně a sám pro sebe, což samozřejmě mělo děsit nejen oznamovatele, ale také další návštěvníky restaurace. Z chování 35letého muže byly zřejmé známky psychické poruchy. Když ho strážníci oslovili, nevěděl jaký je den, kde bydlí ani nehovořil s nimi k věci, na kterou se ho předtím ptali,“ popisuje událost mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Na místo proto dorazila i záchranka. "Strážníci muže podrobili dechové zkoušce s výsledkem 0,15 promile. S provedením testu na přítomnost omamných a psychotropních látek nesouhlasil. Jako důvod uvedl fobii z plastů a strach z otravy,“ dodává mluvčí.

Za asistence strážníků pak byl podivín převezen k dalšímu vyšetření na psychiatrické oddělení nemocnice v Plzni na Lochotíně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24