QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž hrozil skokem z okna. Policista mu záměr rozmlouval tři čtvrtě hodiny

02.03.2020 12:06

Muž z Plané nejdříve oznámil na tísňovou linku, že si chce něco udělat. Ihned se rozjela záchranná akce.  Policisté dotyčného našli, jak sedí v okně ve třetím patře ubytovny a hodlá skočit dolů.

QAP_FOTO

Policisté z Plané na Tachovsku přijali oznámení o tom, že na tísňovou linku volal anonym, který hrozil, že si ublíží. Brzy vyšlo najevo, že anonymem by mohl být 39letý muž ze Stříbrska žijící v Plané.  

Hlídka po něm hned začala pátrat. Našla ho v jedné z plánských ubytoven. Muž ale nechtěl s nikým mluvit a žádal, aby policisté odešli.

Protože se obávali o život a zdraví dotyčného, policisté za asistence dobrovolných hasičů pokoj otevřeli násilím. uvnitř našli muže sedícího na okenním rámu otevřeného okna ve třetím patře. "Byl zjevně pod vlivem alkoholu a vyhrožoval, že z okna vyskočí. Požadoval také, aby všichni z pokoje odešli. Nakonec souhlasil s tím, že jeden k kriminalistů může v pokoji zůstat. Ten s mužem navázal kontakt, při kterém mu dotyčný sdělil důvod svého špatného psychického rozpoložení,“ popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Kriminalista odvedl řeč od tohoto problému a snažil se hovořit o jiných, zejména "chlapských“, tématech. Po několika minutách muž v okně souhlasil, že do pokoje může vejít i správce ubytovny, se kterým se znal. Po více než půl hodině, kdy se kriminalista se správcem snažili muže přesvědčit, aby z okna slezl a kdy muž opakovaně parapet opustil, ale ihned se zase vrátil, mohl do pokoje vstoupit i jeden z dobrovolných hasičů.

"Asi po 45 minutách společného hovoru a vyjednávání muž z okna slezl a sedl si v pokoji na postel. Vzhledem k tomu, že byl již klidný, nekladl žádný odpor a začal spolupracovat, předali jej policisté do péče zdravotníků. Dechová zkouška, kterou s ním provedli, byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu přes 2,8 promile alkoholu,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24