Muž koupil 10 hektarů pozemků za 97 tisíc korun, nyní čelí 7 osob obvinění

07.10.2021 18:22     16.05.2022 16:30

Hledáte pozemek a stále se Vám zdá, že jsou drahé? Několik osob na jižním Plzeňsku v současné době čelí obžalobě z důvodu nevýhodného prodeje pozemkových parcel.

1

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality se od loňského května zabývali případem nevýhodného prodeje pozemků. 

"Kriminalisté na konci srpna letošního roku podali návrh na podání obžaloby na celkem sedm osob z jedné obce na jižním Plzeňsku, kteří se měli dopustit přečinu porušení povinnosti při správě cizího majetku. Čtyři muži (ve věku 72, 46, 45 a 47 let) a tři ženy (ve věku 56, 66 a 67 let) porušili podle zákona jim uloženou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek a takovým činem způsobili značnou škodu převyšující částku šesti milionů korun," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Výše uvedení schválili kupní smlouvu pozemků o výměře téměř 10 hektarů pozemkových parcel, jednomu z nich, šestačtyřicetiletému muži. Ten je koupil za velmi zvýhodněnou cenu 97 tisíc korun. "Znaleckým posudkem bylo stanoveno, že cena pozemků, která byla v daném místě a čase obvyklá, přesahovala hodnotu šesti milionu korun. V případě pravomocného rozsudku soudu hrozí obžalovaným trest až pět let odnětí svobody," dodala Červenková.

Foto: ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24