QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž nasedl do nastartovaného auta a odjel. Vůz ovšem nebyl jeho!

02.09.2021 17:33

Středa 1. září nebyla jen o nástupu dětí do škol a školek, policisté v odpoledních hodinách řešili případ ukradeného vozu v Blovicích. Pachatel je zatím neznámý.

FOTO_QAP_CZ (2)

Policisté z obvodního oddělení v Blovicích se zabývají případem, který se stal 1. září v odpoledních hodinách. Pachatel totiž nejdřívě neoprávněně navštívil dům, poté z místa odjel cizím vozem. "Neznámý pachatel vstoupil nezajištěnými vchodovými dveřmi do rodinného domu. Na chodbě domu ho překvapila majitelka, a tak se dal na útěk," uvedla mluvčí policie Jana Prokopová.

Pachatel ovšem s trestnou činností neskončil. Při útěku chtěl být rychlejší, proto využil nastartovaného auta, které se nacházelo poblíž. "Před domem se nacházel majitel domu se svým známým, kteří pachatele začali pronásledovat. Muž ve věku 56 let byl známý majitelů domu a nedaleko měl nastartovaný vůz značky Toyota RAV 4, do kterého neznámý pachatel nasedl a s vozidlem odjel," dodala Jana Prokopová.

Policisté ve věci zahájily úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24