Muž se chtěl vrhnout z Wilsonova mostu! Zachraňovali ho strážníci

13.06.2019 13:04

Dramatickou noční službu mají za sebou strážníci v Plzni. Zachraňovat museli mladého muže, který se chtěl vrhnout z Wilsonova mostu. Na místo musela i záchranka.

299209_11 (2)
299209_11 (2)299209_31 (2)

Mladého muže zachraňovala hlídka strážníků po půlnoci. Hlídka si zoufalého muže všimla během obchůzky a okamžitě zasáhla.

"Muž seděl na betonovém zábradlí uprostřed mostu s nohami nad řekou a neustále se nakláněl. Hrozilo, že by se mohl pokusit skočit, proto se k němu strážníci nepozorovaně zezadu přiblížili a strhli jej z betonového zábradlí do bezpečí na chodník.  Jak se ukázalo, muž chtěl opravdu skočit, rozešla se s ním přítelkyně," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hlídka se mladíka snažila uklidnit. Navíc se ukázalo, že v jeho chování velkou roli sehrál i alkohol. "Při dechové zkoušce u něj byla naměřena hladina alkoholu v dechu 2,60 promile. Na místo dorazili záchranáři, kteří po vyšetření rozhodli o jeho převozu do protialkoholní záchytné stanice. Tam byl odvezen za přítomnosti strážníka v sanitním voze," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24