Muž si z místa řidiče přesedl na zadní sedadla a tvrdil, že auto neřídil

20.03.2021 15:12

Na Stodsku kontrolovala hlídka řidiče s platným zákazem řízení motorových vozidel. Muž ale tvrdil, že automobil neřídil a na výzvy policistů nereagoval.

Policie doprava QAP foto (5)

V pátek dopoledne prováděla na jižním Plzeňsku smíšená hlídka – policista a příslušník Armády České republiky kontrolní činnost nad dodržováním vládních opatření. "Po ukončení kontroly na pevném stanovišti se vydala hlídka vykonávat další kontrolní činnost v okolí města Stod a Chotěšov. Při projíždění tohoto úseku si policista všiml vozidla, které, dle jeho místní a osobní znalosti, má řídit muž, jenž má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Hlídka se tedy za vozidlem okamžitě vydala, řidič pronásledovaného auta zastavil v obci Stod a ve vozidle se z místa řidiče přemístil na zadní sedadla. "Muž odmítal jakoukoliv spolupráci s policií a nechtěl opustit prostor vozidla, aby s ním mohli kolegové provést další procesní úkony. Komunikace hlídky s mužem ležícím na zadních sedadlech, který se přitom držel i madel v automobilu, trvala několik minut, a to zcela bezúspěšně," dodala Pavla Burešová s tím, že policisté museli nakonec použít donucovací prostředky.

Hříšníka si policisté převezli k provedení dalších úkonů na obvodní oddělení. Alkohol a přítomnost omamných a psychotropních látek policisté u muže vyloučili na základě provedených zkoušek.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24